SBA-05
В наличност
SAMURA
314,85 лв.
+

SAMURA BAMBOO Професионален комплект, съдържащ четири броя ножове и красива поставка за тях, ножовете са изработени от кована стомана AUS 8:

Професионален нож на шеф-готвача, острие 20 см

Професионален нож за рязане на слайсове, острие 20 см

Професионален универсален нож, острие 12,5 см

Професионален малък нож за рязане, острие 8 см

Луксозна поставка за ножове със силиконов пълнеж

Дръжките и остриетата на ножовете са изработени от кована, неръждаема стомана AUS-8. Твърдост на острието - 58-59 HRC.

Изключително леки и качествени ножове, подходящи за рязане на всякакви продукти.

Ножовете от серията BAMBOO се отличават с изцяло метално тяло, съставено от горещо кована неръждаема стомана AUS-8, и свръхергономична дръжка, наподобяваща формата на бамбукова пръчка. Това прави тялото изключително леко и подходящо за универсална употреба. Серията включва набор от ножове, необходими за всяка изискана професионална или домашна кухня.

ИНСТРУКЦИИ ЗА УПОТРЕБА НА НОЖОВЕТЕ SAMURA

  • Изплакнете ножовете с гореща вода и ги избършете до сухо.
  • Използвайте ножовете само върху дървени или пластмасови дъски за рязане, никога не ги използвайте върху стъклени дъски (всякакви стоманени остриета могат лесно да се притъпят от съклото).
  • Никога не оставяйте ножовете в мивката за дълго време, тъй като това може да доведе до влошаване на качеството както на дръжката, така и на острието на ножа.
  • Препоръчваме ви да почиствате ножовете ръчно, като използвате неабразивни материали и ги избърсвате до сухо. Използването на съдомиялна машина не се пре­поръчва.
  • Работете с ножовете внимателно: изпускането на кера­мични ножове върху твърда повърхност (като кухнен­ски плочки, мрамор и др.) може да доведе до счупване или дори разцепване на ножа.
  • Незначителното начупване на режещия ръб на кера­мичните ножове SAMURA през първите няколко месе­ца е приемливо и не влияе на способността за рязане на ножовете.
  • Съхранявайте ножовете в поставка за ножове със си­ликонов пълнеж или друг вид поставка за ножове. Уверете се, че остриетата не влизат в контакт с никакви метални предмети.
  • При рязане на проду­кти с кости (месо, пилешко и др.) се препоръчва употребата на сатър SAMURA. При за рязане на замразени хранителни продукти, се препоръчва употребата на  двустранен нож с назъбено острие SAMURA – различната употреба на друг вид ножове, може да доведе до повреда на ножа. Не използвайте керамични ножове за рязане на замра­зени хранителни продукти, подукти с кости, ананаси, твърдо сирене и сухи колбаси.