Чаши

Кристалните чаши присъстват във всяко домакинство. Те се различават в зависимост от предназначението си.

Различните напитки имат различни изисквания в това отношение. Неоспорим факт е обаче, че хората изпитват емоционална привързаност към някои от чашите в дома си. Това се дължи на спомените, които имат с тях или определените вкусови качество на напитката, която са консумирали от тях.

Чаши за вода и безалкохолни напитки

Те неслучайно са сред най-често срещаните. Обикновено се продават в комплект по 6 или 8 броя като дизайнът им може да е напълно изчистен или с дадени орнаменти, които да ги отличават от масовото производство. Кои ще изберем зависи изцяло от вкуса ни. Обичайно у дома те са наредени на достъпно място, за да са на разположение на всеки член от семейството. Без съмнение, именно те са от най-използваните както в ежедневието, така и когато посрещаме гости.

Чаши за алкохол

Със сигурност, тези за бяло и червено вино трябва да ги споменем. Любителите на тази напитка не биха пропуснали да си вземат и от двата вида. В този случай чашите се продават и по единично, за да купим колкото са ни нужни - 2, 3, 4 и т.н. Докато виното е предимно дамско питие, то твърдите алкохоли като уиски, са запазена марка на господата. Чашите за скоч, бърбън, ракия и прочие, са значително по-ниски и със специфична форма.

Коктейлни чаши

Последни, но не и по важност, са тези за коктейли. Те могат да имат различна форма и цвят в зависимост от алкохола, използван за приготвянето на конкретната напитка. Чашите със столче са едни от най-популярните и се използват за направата на известното на всички ни мартини.