SAMURA BAMBOO Професионален кухненски нож на шеф-готвача, 20 см.
С широкото си и масивно острие, което се стеснява към върха, този нож е идеален за боравене и много ефективен за рязане и накълцване.
Острието е изработено от еднослойна стомана с твърдост 59 HRC, химически е неутрално и устойчиво на корозия. Полирана ергономична дръжка с уникална
форма срещу изплъзване. Обща дължина на ножа е 32 см, дължина на острието е 20 см, тегло 113 гр.
Ножовете от серията BAMBOO се отличават с изцяло метално тяло, съставено от горещо кована неръждаема стомана AUS-8, и свръхергономична дръжка, наподобяваща формата
на бамбукова пръчка. Това прави тялото изключително леко и подходящо за универсална употреба. Серията включва набор от ножове, необходими за всяка изискана професионална или домашна кухня.
ИНСТРУКЦИИ ЗА УПОТРЕБА НА НОЖОВЕТЕ SAMURA
- Изплакнете ножовете с гореща вода и ги избършете до сухо.
- Използвайте ножовете само върху дървени или пластмасови дъски за рязане, никога не ги използвайте върху стъклени дъски (всякакви стоманени остриета могат лесно да се притъпят от съклото).
- Никога не оставяйте ножовете в мивката за дълго време, тъй като това може да доведе до влошаване на качеството както на дръжката, така и на острието на ножа.
- Препоръчваме ви да почиствате ножовете ръчно, като използвате неабразивни материали и ги избърсвате до сухо. Използването на съдомиялна машина не се препоръчва.
- Работете с ножовете внимателно: изпускането на керамични ножове върху твърда повърхност (като кухненски плочки, мрамор и др.) може да доведе до счупване или дори разцепване на ножа.
- Незначителното начупване на режещия ръб на керамичните ножове SAMURA през първите няколко месеца е приемливо и не влияе на способността за рязане на ножовете.
- Съхранявайте ножовете в поставка за ножове със силиконов пълнеж или друг вид поставка за ножове. Уверете се, че остриетата не влизат в контакт с никакви метални предмети.
- При рязане на продукти с кости (месо, пилешко и др.) се препоръчва употребата на сатър SAMURA. При за рязане на замразени хранителни продукти, се препоръчва употребата на двустранен нож с назъбено острие SAMURA – различната употреба на друг вид ножове, може да доведе до повреда на ножа. Не използвайте керамични ножове за рязане на замразени хранителни продукти, подукти с кости, ананаси, твърдо сирене и сухи колбаси.